Google, Pixel 3a modellerine Temmuz güncellemesini yanlışlıkla erkenden gönderdi

Henüz geçtiğimiz Mayıs ayında piyasaya sürülen Google Pixel 3a akıllı telefon modeline sahip olan kullanıcılar, şirketin yayınladığı son güncelleme ile birlikte biraz şaşkınlık yaşadılar. Aslında Temmuz ayında gelmesi gereken güvenlik güncellemesi, OTA aracılığı ile erkenden gönderildi.

Test uzmanlarına gönderilecekti

Genelde akıllı telefonlarımızın bizlere daha inançlı bir tecrübe sunmaları için sık sık güncellenmelerini ve bu güncellemelerin de vaktinde yapılmasını bekleriz. Birden fazla vakit güncelleme konusunda gecikmeler yaşansa da bu kere Google Pixel 3a kullanıcıları için durum farklı. Google’ın iki hafta evvelce yayınladığı bu güncelleme 79.8 MB boyutunda ve açıklamasında yalnızca test uzmanları için bâtın bir biçimde dağıtıldığı söz belirtilmiş.

Yapılan bir yanılgı sonucunda bu güncelleme PQ3B.190705.003 yapı numarası ile birçok Pixel 3a modeline gönderildi. Bu güncelleme ile gelen güvenlik düzeltmeleri ve iyileştirmeleri öğrenmek için ise, kullanıcılar Google’ın Temmuz güncelleme bültenini beklemeleri gerekiyor. Şirketin bu bülteni evvelce yayınlayın yayınlamayacağı ise şimdilik bilinmeyen.

Başa dön tuşu