Netmarble Türkiye Business Analysti Ezgi Temir, dünyada taşınabilir oyun dalının 140 milyar dolar seviyesine yükseldiğini ve büyümenin süreceğinin iddia edildiğini açıkladı.
İstanbul Teknik Üniversitesi Oyun Tasarlama ve Geliştirme Kulübü tarafından düzenlenen “Oyun Geliştirme Günleri”ne katılan Temir, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye‘de dijital oyun geliştirmek için pek çok atılım olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’de de 250’yi geçkin stüdyo var. Bu stüdyolarda oturup dijital oyun yapıyorlar. Son vakitlerde oyun geliştirmeye dönük Bilgi Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi‘nin sunmuş olduğu akademik programlar var. Biz Türkiye’nin dijital oyun dalında değerli bir potansiyeli olduğunu düşünüyoruz.” dedi.
“Geçtiğimiz yıl ülkemizde taşınabilir oyuna 250 milyon dolar harcandı”
Dünyada taşınabilir oyun kesiminin 140 milyar dolara ulaşan dev bir bütçeye sahip olduğuna dikkati çeken Temir, “Herkesin bildiği üzere kesimin en büyük oyuncuları Kore ve Çin üzere Asya ülkeleri. Türkiye geçtiğimiz yıl taşınabilir oyunlara 250 milyon dolar para harcadı. Bu da gösteriyor ki biz oyun oynamayı seven, oyunla vakit geçirmeyi seven bir kimliğe sahibiz.” dedi.
Oyunların eğitim alanında etkin bir formda kullanıldığına değinen Temir, eğitim oyunları üzerine “KOD Ödülleri” ismiyle yaptıkları çalışmalarla temel maksatlarının okullarda ders anlatımı yapıldıktan sonra mevzuların oyunlarla pekiştirilmesi olduğunu belirtti.
Pek çok gelişmiş ülkede bunun örneklerinin görüldüğünü anlatan Temir, ileride maksatlarının yalnızca ders sırasında değil anlatma ve öğretme basamağında da dijital oyunlardan faydalanmak istediklerini söyledi.