Teknoloji sayesinde akıllı telefonlarımız, sadece telefon görüşmesi yapılabilen, e-posta gönderilebilen, müzik dinlenebilen ve internette gezinilebilen bir aygıt olmanın çok ötesine geçti. Günümüzde artık tıp alanında ultrason tarayıcı ve ayrıyeten Alzheimer hastalığını tespit etmeye yardımcı olacak araç olarak kullanılıyor ve bu alan da gitgide genişlemekte.
Ebeveynlerin işini kolaylaştıracak
Seattle Üniversitesi’ndeki araştırmacıların, yakın vakitte akıllı telefonlarımızı kulak enfeksiyonlarını teşhis etmeye yardımcı olmak için, kağıt koni ile birlikte kullanabilecekleri bir uygulama geliştirdiklerini açıklamaları ise bunun son örneği. Bu uygulama kulak enfeksiyonu geçirdiğini anlatmakta zorlanabilecek küçük çocuklu ebeveynler için kullanışlı olacaktır.
Uygulamanın ve koninin kullanımı sayesinde, ebeveynler çocuklarını doktora götürmek için gerekli teşhisi koyabilecekler. Pekala bu uygulama nasıl çalışacak? Akıllı telefonumuzun hoparlörleri kağıttan yapılmış bu koninin içine bir ses gönderecek ve uygulama bu sesin yankısını tahlil ederek kulak zarı arkasında sıvı olup olmadığını anlayabilecek. Uygulamanın, şimdiye kadar 50 çocuk üzerinde gerçekleştirilen testlerde yüzde 85’lik bir doğruluk oranını yakalamış durumda.